Valkosalvia ”Salvia apiana”

6 €

Valkosalviaa (Salvia apiana) kutsutaan usein ”pyhäksi yrtiksi”. Salvia on peräisin Välimeren alueelta ja sen sukuun kuuluu noin 750 eri lajia. Salviaa on käytetty parantamiseen jo muinaisten egyptiläisten, kreikkalaisten ja roomalaisten ajoilta saakka. Salviaa käytettiin erityisesti pahojen henkien torjunnassa ja hoitamaan ruoansulatuksen ongelmia, haavoja, muistinmenetystä, käärmeenpuremia ja kipeää kurkkua. Keski-Eurooppaan salvian uskotaan tulleen juuri roomalaisten sotilaiden mukana, sillä he kuljettivat salviaa mukanaan siemeninä ja taimina valloittamiinsa maihin. Kasvin nimi juontaa juurensa latinan sanaan ”salvare”, parantaa.

Eri maiden alkuperäiskansat ja erityisesti Amerikan alkuperäisväestöt ovat käyttäneet valkosalviaa suitsukkeena useiden vuosisatojen ajan. Valkosalvian rituaalisen polttamisen on nähty ”puhdistavan” esineet, tilat ja henkilöt negatiivisista energioista ja huonoista vaikutteista. Salvian savun on katsottu pyhittävän sen ympäristön jossa sitä poltetaan ja kutsuvan luokseen henkiä. Valkosalviaa käytetään sille varatuissa seremonioissa yhdessä kookkaan linnunsulan, tai koko siiven kanssa, jolla savua ohjataan haluttuun suuntaan. Abalone-simpukan kuorta käytetään usein savuavan salviakimpun rituaalisena alustana.

Kuinka käyttää?

Avaa ikkuna jotta savu pääsee poistumaan tilasta. Pidä salviakimppua 45-asteen kulmassa ja sytytä sen toinen pää tulitikkuja apuna käyttäen. Anna liekin palaa muutamia sekunteja ja puhalla sitten liekki varovasti sammuksiin. Lehtien kärkien tuli kyteä hiljalleen ja vapauttaa runsaasti puhdistavaa, hyväntuoksuista savua. Anna savun levittäytyä puhdistettavaan tilaan. Voit myös kannatella salviakimppua toisella kädellä ja ohjata toisella savua haluamiisi paikkoihin. Vielä perusteellisemmin savua saa ohjattua haluamaansa kohteeseen käyttämällä apuna kookasta sulkaa tai linnunsiipeä. Käytä salviakimpun alustana palamatonta materiaalia (esim. laakeaa simpukankuorta tai keraamista kulhoa) ja anna kimpusta varisevan tuhkan kerääntyä siihen. Älä jätä palavaa tuotetta koskaan vartioimatta. Huolehdi paloturvallisuudesta ja hyvästä ilmanvaihdosta.

Myydään kimppuina. Yksi valkosalviakimppu on kooltaan noin 12,0cm x 3,0cm.

Huom! Myymämme valkosalvia on viljelty Kaliforniassa kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Ei lisätty keinotekoisia aromeja/öljyjä tai hiiltä. Puhdas luonnontuote. Nyöri on hamppukuitua.