Osteologinen näyte "Vertebrae"

myyty

Ranska, 1800-luku, yksityiskokoelmasta Hollannista.

Lannenikamat (latinaksi: vertebra lumbalis L1-L5) ovat nikamia, jotka muodostavat lannerangan (columna vertebralis) rintakehän ja lantion välissä. Lannenikamien nikamasolmut ovat suurempia kuin rintanikamien nikamasolmut, jotka ovat taas suuremmat kuin kaulanikamien vastaavat. Ihmisellä lannenikamia on viisi, sorkka- ja kavioeläimillä yleensä kuusi ja petoeläimillä seitsemän.

Lannenikama on ollut lääketieteellisessä opetuskäytössä. Kohtalaisessa kunnossa. Pieniä murtumia oka- ja poikkihaarakkeissa. Upea patina. Iänmukaista kulumaa, nokea, likaa ja pölyä. Jäänteitä tummanpunaisesta sinettilakasta. Kooltaan nikama on noin 7,7cm x 5,0cm x 5,9cm.

Huom! Kaikki myymämme ihmisen osteologiset näytteet ovat joko entisiä lääketieteellisiä opetuskappaleita tai etnografisia seremonia-esineitä (mm. kapalat). Me emme myy, osta tai välitä eteenpäin osteologisia kappaleita joiden historia tai alkuperä on tuntematon tai joiden tuntomerkit eivät täytä näitä kriteerejä. Suomen laki kieltää hautarauhan rikkomisen (Suomen rikoslaki 563/1998, 17 luku, pykälä 12.).