Jättiläissimpukan kuori "Tridacna squamosa"

myyty

1900-luvun alkupuoli - puoliväli, yksityiskokoelmasta Suomesta.

Jättiläissimpukat (Tridacninae) on lämpimissä merissä elävä sydänsimpukoiden heimon alaheimo. Ennen sitä pidettiin omana Tridacnidae-heimonaan. Jättiläissimpukoihin kuuluu ainakin yhdeksän lajia, jotka jaetaan kahteen sukuun. Ne elävät trooppisella indopasifisella merialueella ja käyttävät ravinnokseen planktonia. Jättiläissimpukat ovat kaksineuvoisia, ja kutuaikana sama yksilö voi laskea sekä muna- että siittiösoluja.

Tridacna squamosa on jättiläissimpukkalaji joka kasvaa korkeintaan 40cm pituiseksi. Sillä on voimakkaasti poimullinen, suurten lehtimäisten suomujen peittämä kaksiosainen kuori. Tätä simpukkalajia tavataan Itä-Afrikasta Punaiseltamereltä aina Polynesiaan ulottuvalla alueella. Tridacna squamosa viihtyy hiekkapohjalla, noin 15–20 metrin syvyydessä. Erittäin kaunis, keskikokoinen ja vanha jättiläissimpukan kuori on peräisin yksityiskokoelmasta Suomesta. Hyvässä kunnossa. Iänmukaista kulumaa, likaa ja pölyä. Pohjasta pieni alue on hiottu tasaiseksi jotta kuori pysyy pystyssä. Kooltaan noin 26,0cm x 19,0cm x 12,0cm. Paino n. 1136g.

Huom! Tämä iäkäs kotilon/simpukankuori on peräisin yksityiskokoelmasta Suomesta. Me emme osta, myy tai välitä uusia simpukoita, kotiloita tai niiden kappaleita, emmekä hyväksy näiden laitonta maahantuontia.