Fragmentti syöksyhampaasta ”Mammuthus primigenius” #4

180 €

Pleistoseenikausi, 150 000-20 000 vuotta sitten, Pohjanmeri, Hollanti, yksityiskokoelmasta Suomesta.

Tämä iäkäs syöksyhampaan kappale on kuulunut sukupuuttoon kuolleelle villamammutille (Mammuthus primigenius). Tällä jääkauden aikana arotundralla eläneellä mammuttilajilla oli pitkä, tiheä ja paksu turkki sekä valtavat syöksyhampaat jotka kaartuvat pään yli. Villamammutti söi etupäässä heinä- ja sarakasveja ja jonkin verran puiden silmuja. Mammuttien määrä alkoi pienentyä Euroopassa noin 40 000 vuotta sitten, jolloin nykyihminen saapui alueelle. Lopullinen häviäminen tapahtui noin 16 000-10 000 vuotta sitten.

Tämä uskomattoman kaunis syöksyhampaan kappale on sahattu osiksi tutkimuskäyttöön. Kooltaan tämä kappale on noin 10cm x 8cm ja paksuus vaihtelee 1-2cm.

Huom! Tämä syöksyhampaan fragmentti on peräisin pohjanmereltä, hollannista, euroopasta. Se on tuotu laillisesti suomeen ja se voidaan myydä eteenpäin. Tätä kappaletta ei ole laittomasti kuljetettu venäjältä (Siperia). Me emme osta, myy tai välitä venäjältä peräisin olevia mammutinluita/ jääkauden aikaisia fossiileita, emmekä hyväksy niiden laitonta maahantuontia.