Osteologinen opetuskappale ”Sternum”

myyty

Viktoriaaninen aikakausi (1837-1901), yksityiskokoelmasta Englannista.

Tämä erikoinen kaksiosainen luunäyte muodostuu kahdesta ihmisen puolitetusta rintalastasta (sternum). Rintalasta on pitkä ja litteä luu (gladiolus) ja sen yläpuolella on kolmionmallinen osa, rintalastan kahva (manubrium sterni). Tässä opetusmallissa molemmat rintalastat on halkaistu pituussuunnassa.

Tämä lääketieteellisessä opetuskäytössä ollut näyte on hyvässä kunnossa. Rintalastan ala-osassa oleva pieni kapea miekkalisäke (processus xiphoideus) kuitenkin puuttuu toisesta näytteestä. Gladioluksessa ja manubriumissa jäänteitä vaha- ja liimaseoksesta joilla nämä osat ovat kiinni. Upea tumma patina. Pölyä ja iänmukaista kulumaa. Kooltaan tämä osteologinen opetuskappale on jalustan kanssa noin. 24cm x 13cm.

Huom! Kaikki myymämme ihmisen osteologiset näytteet ovat joko entisiä lääketieteellisiä opetuskappaleita tai etnografisia seremonia-esineitä (mm. kapalat). Me emme myy, osta tai välitä eteenpäin osteologisia kappaleita joiden historia tai alkuperä on tuntematon tai joiden tuntomerkit eivät täytä näitä kriteerejä. Suomen laki kieltää hautarauhan rikkomisen (Suomen rikoslaki 563/1998, 17 luku, pykälä 12.)